Menu okolicznościowe

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu okolicznościowym.
Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie Hotelem*** Sezam w Machowej. Poniżej prezentujemy wyczerpujący opis możliwości zorganizowania spotkania okolicznościowego: urodzin, imienin, jubileuszy, spotkań rodzinnych, styp oraz innych. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani organizacją Wesela, Przyjęcia Komunijnego, Chrzcin, Balu Studniówkowego lub Półmetkowego, proszę zwrócić się do członka personelu Restauracji o przedstawienie właściwej oferty.
Przy ustalaniu przyjęcia do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. To Państwo decydujecie, jak będzie przebiegało spotkanie, ile będzie gorących dań oraz jakie potrawy zostaną podane. Żadna z podanych poniżej propozycji nie jest obowiązkowa. Dzięki możliwości swobodnego kompletowania menu, sami Państwo określacie jaki będzie koszt organizacji wydarzenia. Nasz wykwalifikowany personel służy pomocą i radą w komponowaniu menu.
Kliknij aby pobrać pełną ofertę w wersji pdf.
Łosoś na sałacie śródziemnomorskiej w sosie cytrynowym,
Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem feta, chorizo, papryką z sosem czosnkowym,
Pasztet w cieście francuskim ze śliwką,
Mix sałat z suszonymi pomidorami, mozzarellą i parmezanem w sosie bazyliowym, (wegańskie),
Carpaccio z buraka z serem feta i pieprzem młotkowanym (wegetariańskie, również wegańskie).
Królewski bulion z kulkami mięsnymi,
Krem pomidorowo warzywny z krewetką,
Zupa serowa z klopsikami,
Zupa z dyni z kurczakiem i migdałami (sezonowo),
Krem brokułowy z sezamem (wegańskie, bez glutenu),
Bulion warzywny z makaronem ryżowym (wegańskie, bez glutenu),
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym (wegetariańskie),
Consomme pomidorowe z ravioli ze szpinakiem (wegetariańskie).
- Serwis na półmiskach 60 zł. / os.
3-4 rodzaje mięsa (2 porcje na osobę), 1-2 dodatki skrobiowe, 3 surówki - Serwis na talerzach:
1 rodzaj mięsa (1 porcja na osobę), 1 dodatek skrobiowy, 3 surówki 35 zł. / os.
2 rodzaje mięsa (2 porcje na osobę), 1 dodatek skrobiowy, 3 surówki 50 zł. / os.
Propozycje mięsne:
Schab czysty, ze śliwką lub morelą,
Kieszonki schabowe z pieczarką i serem,
Kotlet po australijsku (z boczkiem, pomidorem i cebulą),
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonym pomidorem i mozzarellą,
Kotlet po szwajcarsku (z serem i szynką),
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i boczkiem,
Roladki drobiowe z brokułami i pieczarką,
Indyk nadziewany warzywami,
Roladki wołowe zawijane z boczkiem, cebulą i ogórkiem,
Karkówka nadziewana papryką lub szpinakiem,
Soczyste dramstiki w miodzie,
Filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych,
Kotlet z ciecierzycy (wegetariańskie),
Cukinia faszerowana ryżem i warzywami (wegańskie, bez glutenu),
Panierowany ser Camembert (wegetariańskie),
Łosoś z grilla (rybne), (+5 zł.)
Dodatki skrobiowe:
Ziemniaki z masełkiem i koperkiem,
Frytki,
Kluski śląskie,
Kulki lub bezy ziemniaczane.
Surówki (do wyboru 3 pozycje):
Kapusta: biała, pekińska, zasmażana lub włoska duszona,
Seler z kokosem i rodzynkami,
Warzywa gotowane na parze z masełkiem,
Marchewka z chrzanem lub mandarynkami,
Mizeria,
Ćwikła.
Banany w karmelu z lodami śmietankowymi,
Mus czekoladowy z sosem malinowym i bitą śmietaną,
Pieczone jabłko z konfiturą w sosie waniliowym,
Panna Cotta z owocami i bitą śmietaną,
Gruszka w soku pomarańczowym z lodami i bitą śmietaną.
Sorbet z owocami (wegańskie),
Gruszka w soku pomarańczowym z sorbetem (wegańskie).
25 zł. / os.:
Bogracz,
Żurek staropolski,
Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, krokiety, ptysie z pieczarkami),
Zupa z soczewicy (wegańskie).
Wołowina w borowikach,
Gołąbki w sosie pomidorowym (również wegańskie, bez glutenu),
Boeuf strogonow.
30 zł. / os.
Roladka wieprzowa z bekonem i serem feta podawana z kluskami śląskimi i białą kapustą,
Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym, babką ziemniaczaną i surówką pekińską,
Karkówka nadziewana szpinakiem i czosnkiem z kluskami śląskimi i marchewką na ostro,
Kurczak w sosie beszamelowym z ryżem i czerwoną kapustą,
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami z ryżem oraz surówką Colesław,
Sakiewki ze schabu nadziane pieczarką z ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą,
Pieczona szynka kulka z babką ziemniaczaną i kapustą zasmażaną,
Kotlet a'la Sezam z bezami ziemniaczanymi i kapustą pekińską,
Roladka z polędwiczki nadziewana śliwką z kopytkami i marchewką z chrzanem,
Udko faszerowane pieczarką z frytkami i surówką wiosenną,
Miruna w brokułowym błaszczyku (rybne),
Risotto z warzywami (wegetariańskie),
Papryka faszerowana zapiekana z serem żółtym (wegetariańskie),
Kotlet warzywny z frytkami i surówką (wegańskie).
35 zł. / os.
Łosoś w sosie ziołowym z ryżem i bukietem warzyw z pary,
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z boczkiem z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Filet z grilla zapiekany serem żółtym z buźkami ziemniaczanymi, kapusta pekińska.
Kurczak w galarecie,
Półmisek rozmaitości (rolady serowe i szpinakowe, mix serów),
Conchiglioni ze szpinakiem i suszonymi pomidorami,
Rollsy z ciasta francuskiego z nadzieniem,
Wrapsy z kurczakiem,
Śliwki suszone owinięte boczkiem,
Paluszki krabowe z sosem czosnkowym,
Zwijane śledziki z warzywami na cebulce w śmietanie,
Ryba marynowana po węgiersku.
Sałatka z kurczakiem i ananasem (kurczak gotowany, ananas, makaron ryżowy, słonecznik, sos majonezowy),
Sałatka brokułowa z dipem czosnkowym (brokuły, jajko, pieczarki, pomidor, kukurydza, sos czosnkowy),
Sałatka grecka w sosie ogrodowym (sałata, pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta),
Sałatka z selera (seler, szynka, ser żółty, por, jabłko, kukurydza, sos majonezowy),
Sałatka z tuńczykiem (sałata lodowa, tuńczyk, pomidor, jajko, cebula),
Sałatka z selerem naciowym (kurczak, winogrono, seler, ananas, curry, prażone płatki migdałów),
Sałatka z melonem i rukolą (rukola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy),
Sałatka gyros (kapusta pekińska, cebula czerwona, ogórek korniszon, smażone mięso drobiowe, sos majonezowo-ketchupowy),
Sałatka z grillowanym kurczakiem (sałata, smażony filet z kurczaka, smażona papryka, ser camembert, sos musztardowo-miodowo-winny),
Sałatka z tortellini (pieczarki, kukurydza, papryka, ogórek, tortellini),
Sałatka z granatem i kurczakiem (kurczak, granat, sałata pekińska, por, groszek, jajko).
Płyta zimna serwis na bufecie szwedzkim – 45 zł. / os., podanie na półmiskach do stołów – 60 zł. / os.
Pepsi, Tymbarki, soki 100% owocowe (pomarańczowy i jabłkowy), woda źródlana z miętą i cytryną, woda gazowana, kawa, herbata - 45 zł. / os.
Owoce: winogrona, mandarynki, banany, kiwi, jabłka, owoce sezonowe. 5 zł. – 10 zł. / os.
Wyroby cukiernicze z owocami na bufecie szwedzkim – 20 zł. / os., podanie na paterach do stołów – 45 zł. / os.
Tort w smakach: tiramisu, 3bit, jogurtowo-owocowy, śmietankowy, czekolada z wiśnią, czekolada z maliną, migdałowiec, orzechowy, owoce lata, szarlotka, Kinder Bueno, cytrynowy, karmel porzeczka, kawa malina, egzotyczny, białe michałki z wiśnią, jagoda cytryna lub dowolny smak na Państwa życzenie. Wycena indywidualna. Oferujemy również tort muffinkowy, ptysiowy lub mini bezy. 12 zł. / porcja.
Paczki z ciastami na pożegnanie Gości 30 zł. / szt.
Podziękowania dla Gości przy nakryciu: makaroniki (2 szt.) 9 zł., lizak bezowy 4 zł,, cake pops 9 zł, lód ciasteczkowy 12 zł.
Stół wiejski (całość): szynka pieczona z kością / prosiak, kiełbasa starowiejska, kabanosy, schab z pieca, boczek drwala, pasztet, salceson galicyjski, rolada faszerowana, schab faszerowany, karkówka pieczona, polędwiczka wędzona, żeberka wędzone, słonina wędzona, spyrka z cebulką, smalec, ogórki kiszone, grzybki marynowane, deska serów, sałatka Caprese, proziaki, masełko czosnkowe, chleb wiejski, na gorąco: żurek i dwa rodzaje pierogów – 25 zł / os.
Stół śródziemnomorski (całość): łosoś faszerowany, pstrągi faszerowane, kamaboko z kraba, kalmary panierowane, terriny, różyczki z łososia wędzonego z sosami, krewetki koktajlowe, sushi, deska serów, selekcja wędlin, masło oliwkowe, pasta z pieczonych pomidorów, oliwki, antipasti, pieczone bagietki, paluszki grissini, na gorąco: zupa krem, makaron w dwóch wersjach: mięsnej i wegetariańskiej - 35 zł / os.
Słodki stół w dwóch wariantach:- Wersja podstawowa: desery malinowa chmurka, czarny las, Panna Cotta kokosowa z mango, brzoskwiniowy, truskawka-pistacja, Beza Pavlova, cake pop czekoladowo-kokosowy, ptyś owocowy, rurka orzech laskowy, lód jabłkowy wanilia cynamon, muffinka cytrynowa, muffina Kinder Bueno – od 2800 zł.
- Wersja rozszerzona: wersja podstawowa + ciasta, brownie, makaroniki, monoporacja czekolada mango, Paris Brest pistacjowy, sernik pistacjowy, mini tarta adwokatowa, ciastka orzechowe z Nutellą – od 4200 zł.
- Dodatki: wieża Raffaello 250 zł, wieża makaroników 400 zł, sztaluga z donutami 300 zł.
Animacje dla dzieci (3h) w trzech wariantach:
- Zabawa z dziećmi – 800 zł
- Zamek dmuchany (1 atrakcja) – 800 zł
- Zamki dmuchane (2 atrakcje) - 1200 zł
- PAKIET zabawa z dziećmi + 2 zamki dmuchane – 2100 zł
- Dodatkowo: malowanie twarzy + 500 zł, stanowisko z popcornem + 500 zł, stanowisko z watą cukrową + 600 zł
Imprezy rozliczamy korzystnie dla kontrahentów, uwzględniając koszty. Dzieci do lat 8 – połowa ceny; dzieci do lat 3 – bezpłatnie. Wszystkie nieskonsumowany produkty zostają spakowane i zwrócone Państwu.
Dekoracja sali (pokrowce na krzesła, serwety, żywe kwiaty na stołach, świece i inne akcenty kolorystyczne w wybranym przez Państwa kolorze) oraz profesjonalna obsługa kelnerska oraz porządkowa przez cały czas trwania Przyjęcia GRATIS.
W celu ustalenia terminu organizacji spotkania i wstępnej rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu +48 14 672 45 11 lub drogą elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Ostateczne potwierdzenie rezerwacji wiąże się z podpisaniem umowy i wpłatą 500 zł zadatku, który następnie jest odpisany od rachunku za wydarzenie. Pozostałą część należności płacicie Państwo dopiero po odbyciu się spotkania.