Catering

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cateringów.

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie Hotelem*** Sezam w Machowej. Do Państwa dyspozycji oddajemy naszą kompleksową ofertą cateringową, w której znajdziecie Państwo nasze propozycje menu, wraz z opisem serwowanych ilości oraz ceną. Przy ustalaniu usługi cateringu do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. To Państwo decydujecie, jak będzie przebiegało Wasze spotkanie, ile będzie gorących dań oraz jakie potrawy zostaną podane. Żadna z podanych poniżej propozycji nie jest obowiązkowa. Dzięki możliwości swobodnego kompletowania menu, sami Państwo określacie jaki będzie koszt organizacji wydarzenia. Nasz wykwalifikowany personel służy pomocą i radą w planowaniu imprezy.

Kliknij aby pobrać pełną ofertę w wersji pdf.

Przystawka (1 porcja = 120g): 15 zł / porcja (kliknij, aby rozwinąć)
Indyk w sosie Cumberland z brzoskwinką,
Łosoś na sałacie śródziemnomorskiej w sosie cytrynowym,
Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem feta, chorizo, papryką z sosem czosnkowym,
Pasztet w cieście francuskim ze śliwką,
Mix sałat z suszonymi pomidorami, mozzarellą i parmezanem w sosie bazyliowym,
Carpaccio z buraka z serem feta* i pieprzem młotkowanym (wegetariańskie, również wegańskie).

Przystawki wydajemy porcjowo na talerzach. Możliwy wcześniejszy odbiór, celem wystawienia Przystawek na stołach w miejscu odbywania się imprezy, przed przybyciem Gości.
Zupa (1 porcja = 300 ml): 15 zł / porcja
Staropolski rosół z makaronem,
Królewski bulion z kulkami mięsnymi,
Krem pomidorowo warzywny z krewetką,
Zupa serowa z klopsikami,
Zupa z dyni z kurczakiem i migdałami (sezonowo),
Krem brokułowy z sezamem (wegańskie, bez glutenu),
Bulion warzywny z makaronem ryżowym (wegańskie, bez glutenu),
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym (wegetariańskie),
Consomme pomidorowe z ravioli ze szpinakiem (wegetariańskie).
Propozycje mięsne (1 porcja = 150g): 15 zł / porcja
Schab czysty, ze śliwką lub morelą,
Kieszonki schabowe z pieczarką i serem,
Kotlet po australijsku (z boczkiem, pomidorem i cebulą),
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonym pomidorem i mozzarellą,
Kotlet po szwajcarsku (z serem i szynką),
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i boczkiem,
Roladki drobiowe z brokułami i pieczarką,
Indyk nadziewany warzywami,
Roladki wołowe zawijane z boczkiem, cebulą i ogórkiem,
Karkówka nadziewana papryką lub szpinakiem,
Soczyste dramstiki w miodzie,
Filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych,
Kotlet z ciecierzycy (wegetariańskie),
Cukinia faszerowana ryżem i warzywami (wegańskie, bez glutenu),
Panierowany ser Camembert (wegetariańskie),
Łosoś z grilla (rybne) +5 zł.
Dodatki skrobiowe (1 porcja = 150g): 5 zł / porcja
Ziemniaki z masełkiem i koperkiem,
Frytki,
Kluski śląskie,
Ryż,
Kulki lub bezy ziemniaczane.
Surówki (1 porcja = 150g): 5 zł. / porcja
Kapusta: biała, pekińska, zasmażana lub włoska duszona,
Seler z kokosem i rodzynkami,
Warzywa gotowane na parze z masełkiem,
Marchewka z chrzanem lub mandarynkami,
Mizeria,
Ćwikła.
Płyta zimna
Półmisek mięs, wędlin i pasztetów pieczonych (ok. 1 kg.): 60 zł.
Galaretki drobiowe (12 sztuk): 50 zł.
Półmisek rozmaitości (rolady serowe i szpinakowe, mix serów) (20 sztuk): 50 zł.
Conchiglioni ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (15 sztuk): 40 zł.
Rollsy z ciasta francuskiego z nadzieniem (12 sztuk): 40 zł.
Wrapsy z kurczakiem (12 sztuk): 50 zł.
Śliwki suszone owinięte boczkiem (20 sztuk): 40 zł.
Zwijane śledziki z warzywami na cebulce w śmietanie (12 sztuk): 60 zł.
Ryba marynowana po węgiersku (ok. 1 kg): 50 zł.

Cena za półmisek za półmisek dla 8 – 10 osób

Zimną płytę wydajemy na udekorowanych półmiskach. Zachęcamy do umawiania wcześniejszego odbioru,również dzień przed planowaną imprezą.
Sałatki

Tradycyjna sałatka jarzynowa: 40 zł
(marchew, seler, pietruszka, jajko, ogórek kiszony, groszek konserwowy, cebula, jabłko, sos majonezowy),

Sałatka z kurczakiem i ananasem: 50 zł
(kurczak gotowany, ananas, makaron ryżowy, słonecznik, sos majonezowy),

Sałatka brokułowa z dipem czosnkowym: 40 zł
(brokuły, jajko, pieczarki, pomidor, kukurydza, sos czosnkowy),

Sałatka grecka w sosie ogrodowym: 40 zł
(sałata, pomidor, ogórek, cebula czerwona, oliwki, ser feta),

Sałatka z selera: 50 zł
(seler, szynka, ser żółty, por, jabłko, kukurydza, sos majonezowy),

Sałatka z tuńczykiem 50 zł
(sałata lodowa, tuńczyk, pomidor, jajko, cebula),

Sałatka z selerem naciowym 50 zł
(kurczak, winogrono, seler, ananas, curry, prażone płatki migdałów),

Sałatka z melonem i rukolą 40 zł
(rukola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy),

Sałatka gyros 50 zł
(kapusta pekińska, cebula czerwona, ogórek korniszon, smażone mięso drobiowe, sos majonezowoketchupowy),

Sałatka z grillowanym kurczakiem 50 zł
(sałata, smażony filet z kurczaka, smażona papryka, ser camembert, sos musztardowo-miodowo-winny),

Sałatka z tortellini 40 zł
(pieczarki, kukurydza, papryka, ogórek, tortellini),

Sałatka z granatem i kurczakiem 50 zł
(kurczak, granat, sałata pekińska, por, groszek, jajko).

Cena za salaterkę dla 8 – 10 osób

Sałatki wydajemy w salaterkach wraz z dekoracją. Zachęcamy do umawiania wcześniejszego odbioru, również dzień przed planowaną imprezą.

Wyroby cukiernicze
Ciasto (pasek 27x7cm, 8-10 porcji) 30 zł
Tort w smakach: tiramisu, 3bit, jogurtowo-owocowy, śmietankowy, czekolada z wiśnią, czekolada z maliną, migdałowiec, orzechowy, owoce lata, szarlotka, Kinder Bueno, cytrynowy, karmel porzeczka, kawa malina lub dowolny smak na Państwa życzenie. Wycena indywidualna.
Oferujemy również tort muffinkowy, ptysiowy lub mini bezy. 12 zł / porcja.
Paczki z ciastami dla Gości 30 zł. / szt.
Podziękowania dla Gości przy nakryciu: makaroniki (2 szt.) 9 zł, lizak bezowy 4 zł, cake pops 9 zł.
Kolejne dania ciepłe

Dania jednogarnkowe, które można odebrać na zimno, w dowolnym dla Państwa czasie. Forma potrawy umożliwia szybkie i łatwe przygrzanie, nawet w domowych warunkach:

15 zł / os.
Bogracz,
Żurek staropolski,
Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, krokiety, ptysie z pieczarkami),
Zupa z soczewicy (wegańskie).

20 zł. / os.
Wołowina w borowikach,
Boeuf strogonow.

Dania złożone, polecamy odbiór na ciepło, tuż przed podaniem na imprezie:

25 zł. / os.
Roladka wieprzowa z bekonem i serem feta podawana z kluskami śląskimi i białą kapustą,
Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym, babką ziemniaczaną i surówką pekińską,
Karkówka nadziewana szpinakiem i czosnkiem z kluskami śląskimi i marchewką na ostro,
Kurczak w sosie beszamelowym z ryżem i czerwoną kapustą,
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami z ryżem oraz surówką Colesław,
Sakiewki ze schabu nadziane pieczarką z ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą,
Pieczona szynka kulka z babką ziemniaczaną i kapustą zasmażaną,
Kotlet a'la Sezam z bezami ziemniaczanymi i kapustą pekińską,
Roladka z polędwiczki nadziewana śliwką z kopytkami i marchewką z chrzanem,
Udko faszerowane pieczarką z frytkami i surówką wiosenną,
Miruna w brokułowym błaszczyku (rybne),
Risotto z warzywami (wegetariańskie),
Papryka faszerowana zapiekana z serem żółtym (wegetariańskie),
Kotlet warzywny z frytkami i surówką (wegańskie).

30 zł. / os.
Łosoś w sosie ziołowym z ryżem i bukietem warzyw z pary,
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z boczkiem z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Dania dla dzieci: 20 zł / os.
Nugetsy z frytkami i surówką z białej kapusty,
Filet z grilla zapiekany serem żółtym z buźkami ziemniaczanymi, kapusta pekińska

Wszystkie dania gorące (zupy, dania mięsne, rybne, wegetariańskie / wegańskie, wraz z dodatkami na ciepło) wydajemy w zbiorczych opakowaniach termicznych, które utrzymują ciepło do godziny czasu. Zalecamy jednak, aby maksymalnie skrócić czas pomiędzy odbiorem dań z lokalu, a zaserwowaniem ich na miejscu odbywania się imprezy. Surówki na zimno wydajemy w salaterkach z dekoracją, dzięki czemu mogą zostać odebrane z lokalu wcześniej i wystawione na stoły przed podaniem gorącego obiadu.

Na Państwa życzenie wszystkie dania gorące mogą zostać spakowane porcjowo, w jednorazowe opakowania służące do transportu żywności (dopłata 1 zł / opakowanie).

W celu ustalenia terminu realizacji usługi, prosimy o kontakt pod numerem telefonu 14 672 45 11 lub drogą elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Potwierdzenie zamówienia wiąże się z podpisaniem umowy i wpłatą zadatku, który następnie jest odpisany od rachunku za całość usługi. Pozostałą część należności płacicie Państwo przy odbiorze całości zamówienia lub przy zwrocie półmisków.